Ingrijirea unghiilor

       In afara de cazul in care pisicile noastre merg in fiecare zi pe beton, va trebui sa le taiem unghiile regulat. Acest lucru poate fi destul de stresant, probabil din cauza ca animalul a invatat ca acest lucru inseamna imobilizarea sa.
       Ce poti face ca taiatul unghiilor sa fie mai putin neplacut pentru amandoi? In primul rand, unghierele pentru pisici ar trebui sa fie ascutite, bine intretinute si concepute special pentru animale. Folosind unealta buna te va ajuta sa eviti presiunea si ruperea unghiilor. Ar trebui sa ai langa tine betisoare cu nitrat de argint si vata in caz ca crestezi accidental carnea vie de sub unghii, care este un tesut sensibil. Acest tesut este vizibil la cele mai multe pisici si ar trebui evitat daca sangereaza dupa taiere.
       Daca neatentia ta cauzeaza sangerarea, nu te panica, aplica cu calm nitrat de argint si preseaza cu o bucata de vata, si asteapta un minut pana se opreste. Daca continua sa sangereze, lucru care este destul de probabil, contacteaza-ti veterinarul. Animalele ar trebui invatate cu taiatul unghiilor de la o varsta frageda. Acest lucru se face cel mai usor daca se pretinde ca unghiile sunt taiate prin atingerea piciorului si apoi se rasplateste pisica cu orice ii place: mancare, jucarii, alintat sau mangaiat.
       Unghiile moi ale pisoilor pot fi mentinute tocite prin pilire, lucru ce este mai putin probabil ca va cauza durere sau sangerare. Animalele care nu au motiv de ce sa se teama de acest procedeu vor avea nevoie de mai putina imobilizare si vor fi mai putin stresate. Oricum, este o idee buna sa obisnuiesti pisica cu aceasta imobilizare (o imbratisezi, ii tii un picior, apesi incet pe degete) si apoi o rasplatesti. Daca acest lucru devine un calvar si daca stresul si frica sa nu o ranesti te fac sa nu te simti in stare sa faci acest lucru, mai bine mergi la un veterinar.

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel

  Ingrijirea
  Ingrijirea pisicii
  Perierea pisicii
  Imbaierea pisicii
  Ingrijirea personala
  Beneficiile ingrijirii
  Cum iti dezveti pisica sa nu mai zgarie
  Ingrijirea unghiilor
  Ingrijirea dentara
  Dentistica si pisica ta
  Ingrijirea dentara acasa
  Ingrijirea dentara veterinara