Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

       Infectiile la urechi

       Inflamarea canalului urechii externe, cunoscuta si ca otita externa, este unul dintre cele mai obisnuite motive ale vizitelor la veterinar. Nu este ceva neobisnuit pentru caini sa sufere de infectii cronice ale urechii, bola ce apare si dispare in cursul lunilor sau chiar al anilor. Aceste probleme apar in mod deosebit la rasele precum Cocker Spaniel, ale carui urechi lungi si grele pastreaza caldura si umezeala in canalul urechii, fiind un mediu idel de inmultire pentru multe bacterii sau drojdie care cauzeaza infectia. Otitele mai pot aparea si din cauza parazitilor sau chiar a problemelor sistematice cum ar fi alergiile de mediu, hipotiroidismul, tumorile sau bolile autoimunitare.
       Cei mai multi caini cu otita arata si actioneaza stingherit: se scarpina la ureche cu labele din spate, isi scutura capetele, scheauna si merg cu capul intr-o parte, isi loveste urechea care-l doare. Insusi canalul urechii este deseori inrosit si este posibil sau nu sa contina praf care cauzeaza infectia. Cainii care isi scarpina si isi scutura capetele fara incetare pot chiar sa-si sparga vase mici de sange din interiorul urechii externe, lucru ce duce la umflaturi dramatice cunoscute ca hematoame aurale. In mod clar, daca cainele tau arata ca-l doare urechea, estenevoie de o consultatie la veterinar.
       Depinzand de rezultatele examinarii fizice, veterinarul poate sa faca teste pentru diagnosticare cum ar fi luarea unei cantitati mici din continutul urechii pentru a o examina la microscop. Tratamentul poate fi usor acesta constand in picurarea unei solutii medicinale in fiecare zi, sau poate fi mai greu deoarece trebuie urmarita cauza alergiei sau a unui nechilibru hormonal fundamental. La inceput urechile inflamate ar trebui curatate astfel incat ingrijirea locala sa cuprinda intregul canal. Pe toata durata tratamentului este important ca urechea sa fie curata si uscata, lucru ce reduce inflamatia cronica care ar putea duce la infectii secundare. Cum situatia fiecarui animal este diferita, veterinarul va recomanda un tratament adecvat pentru cainele tau. Cu o ingrijire atenta, poti trata infectia si preveni reaparitia ei in viitor.

  Sanatate
  Sanatatea cainelui tau
  Ingrijirea de primavara a locului cainelui tau
  Cat de des imi pot imbaia cainele?
  Bola Lyme
  Castrarea masculului
  Decizii pentru stapanul cainelui
  Primele 10 masuri de sanatate pentru cainele tau
  Cum sa-ti ajuti cainele pe timp de iarna
  Vizita anuala
  Prim-ajutor
  Siguranta de acasa
  Siguranta in afara casei
  Castrarea cainelui
  Prevenirea bolii "viermi la inima"
  Aparitia unui nou catel
  Evitarea parazitilor interni
  Raia
  Scabia
  Infectiile la urechi
  Osteoartrita
  Cum detectezi bolile la cainele tau
  Parazitii externi
  Afla cat mai multe despre capuse si purici
  Importanta calciului in dieta cainelui
  Antioxidantii si rolul lor in sanatatea cainelui
  Nutritia pentru o blana si piele sanatoasa
  Cainele meu are nevoie de mancare de miel?
  Cainii mici au nevoie de o alimentatie speciala
  Cainii pot fi mofturosi
  Cum te descurci cu pierderea auzului la cainele tau
  Imbunatateste viata cainelui tau
  Ingrijirea unui caine in varsta
  Cum te descurci cu pierderea vazului la cainele tau
  Ce faci cand cainele are nevoie de amputare?
  Paralizia la caini
  Dictionar

 

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel