Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

      CUM ITI ALEGI SOARECELE

       Cand alegi un soarece de desert mai inainte te uiti la toti soarecii din cusca si conditiile in care sunt tinuti. Ar trebui sa fie in bune conditii de sanatate si nu tinuti in custi suprapline. Custile ar trebui si ele sa fie curate iar soarecii sa aiba acces la mancare si apa. Ei ar trebui sa fie separati in functie de sex, femelele intr-o cusca, masculii in alta.
       Daca cumperi dintr-un magazin de animale iar personalul nu poate sa-ti garanteze sexul unui soarece, acest lucru nu este un semn bun si sa-l cumperi ar putea insemna sa cumperi o femela gestanta. Ideal ar fi ca soarecele sa aiba varsta de 5-6 saptamani - nu ar trebui vanduti inainte de aceasta varsta.
       Odata ce ai gasit un magazin bun sau crescator verifica soarecii cu atentie. Daca un soarece pare bolnav si ceilalti risca sa fie bolnavi, deci este mai bine sa te uiti in alta cusca sau in alt magazin.
       Verifica ca soarecele sa aiba ochii luminosi si sa fie vioi. Ar trebui sa fie curios si nu prea nervos. Fii atent la orice soarece care are ochi cleiosi, nas umed, fund umed sau murdar, blana mata, pare apatic sau nu are un corp puternic.
       Toate aceste lucruri indica un soarece bolnav.
       Odata ce ai vazut un soarece sanatos care iti place, intreaba daca poti sa-l iei ca sa vezi cat de bland este. Daca un magazin nu-ti permite sa-l vezi nu vei avea posibilitatea sa vezi cat de potrivit este ca animal de casa si nu-i poti verifica sanatatea este mai bine sa-l eviti.

  Soareci
  Informatii generale
  Specii de soareci de desert
  Soarece de desert mongolez (Meriones unguiculatus)
  Istoric
  Comportament
  Biologie
  Culori
  Cum sa cumperi un soarece de desert
  Soarecii de desert ca animale de casa
  Potrivirea ca animal de casa
  Pregatirea pentru soarecele tau
  Cum iti alegi soarecele
  Ingrijirea soarecelui tau
  Cusca
  Accesorii si echipamente
  Pregatirea custii
  Hranirea soarecelui
  Ingrijire de rutina
  Cresterea soarecelui tau

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel