Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      Soarece de desert mongolez (Meriones unguiculatus)

       Soarecele de desert mongolez este originar din Mongolia si China de Nord si este un sapator foarte bun, sapand cu labele din fata si dand la o parte molozul cu picioarele din spate. Adultul ajunge la o lungime de 12-14 cm de la nas pana la baza cozii iar coada are o lungime de aproximativ 8-10 cm. Capul este mare si scurt iar coada este acoperita de balna cu un smoc mic la capat. Soarecele de desert mongolez este un animal sociabil care apreciaza compania celorlalti. Acesti soareci sunt activi atat in timpul zilei cat si in timpul noptii, dormind la intervale pentru cateva ore. Se adapteaza repede si este foarte curios. Timpul de viata mediu este de 3-5 ani.

       Istoric

       Soarecele de desert mongolez a fost gasit de catre Pere David, un misionar francez, in anul 1860. In 1930 profesorul Kasugo de la Institutul Kitasata din Japonia a capturat un soarece de desert salbatic si a fost primul care a crescut specia asta de soareci in captivitate. Pana in anii '50 nu a fost studiat pe larg de catre oameni de stiinta cand a fost important in SUA de catre doctorul Victor Schwentker care l-a folosit in laborator pentru cercetari stiintifice.
       In anii '60 soarecii de desert mongolezi au fost importati in Marea Britanie iar in anii '70 au devenit populari in multe tari.

  Soareci
  Informatii generale
  Specii de soareci de desert
  Soarece de desert mongolez (Meriones unguiculatus)
  Istoric
  Comportament
  Biologie
  Culori
  Cum sa cumperi un soarece de desert
  Soarecii de desert ca animale de casa
  Potrivirea ca animal de casa
  Pregatirea pentru soarecele tau
  Cum iti alegi soarecele
  Ingrijirea soarecelui tau
  Cusca
  Accesorii si echipamente
  Pregatirea custii
  Hranirea soarecelui
  Ingrijire de rutina
  Cresterea soarecelui tau

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel